Vi anbefaler høstøl

Temperaturen daler, dagene blir kortere og høsten er godt i gang. Hva man foretrekker å fylle glasset med varierer fra person til person, humør til humør. Så derfor har vi snakket med våre ølentusiaster hva de vil fylle glassene med denne høsten, de som har en dyptgående kunnskap til porteføljen til Beer Enthusiast. Og nei – ingen av dem valgte det samme. God høst!

Kenneth

Chimay Blå, verdens beste øl!
Hva er vel bedre en mørk og kald høstkveld enn et deilig viltmåltid og kongen av Quadrupler.
Brygget første gang i 1948 som et juleøl, populariteten ville ingen ende ta og er i dag flaggskipet til Chimay og anerkjent som et av verdens beste øl.

Kompleksiteten, fylden, friskheten og sødmen i denne ølen kler årstiden veldig godt, søtt hjortekjøtt, sødmefylt kastanjecreme, umami rike kantareller og en kraftig portvinsaus.
Høst mørket kan bare komme.

Karin

Like svart som sjela mi: Hornbeer Fundamental Blackhorn. En beksvart imperialstout med klassiske smaker som kaffe, sjokolade og lakris. Brygget med honning og tørrhumlet, deretter lagret med valnøtter og eik. Perfekt til å deles rundt bålet, eller som dessert til chevre. Winter is coming.

Katrin

Min personliga höstfavorit är det belgiska ölet Bockor Vanderghinste som är en flamländsk röd (oud bruin).

Detta ölen har enligt mig den perfekta balansen av fyllighet, sötma och syra. Ölet bryggs på vanligt vis och blandas med lambic (belgisk suröl) och lagras så vidare på fat i 18 månader. Är man som jag lika förtjust i vin som öl så är detta den ultimata mixen! Syrligt öl med tydlig prägel av fatlagring. Nam….

Prova detta öl i stället för rödvin nästa gång du dukar fram ostbrickan. Du lär inte bli besviken!

Cecilie

Til høsten kommer mørkret og vi trenger da samles og spise god mat. Her syns jag at vi kan ta frem Abbey De Saint Bon-Chien fra BFM i Sveitz. Stor flaske på 0,75 så her passer det godt å vara noen stykk å dele og lage god høst mat sammen, en deilig gryte eller noe vilt kjøtt hade passet supert til!