Velkommen Schlenkerla!

Vi ser veldig frem til å starte å jobbe med et av Tysklands mest ikoniske bryggeri, velkommen Schlenkerla til Beer Enthusiast familien! Dette er et unikt bryggeri i Bamberg, som utelukkende produserer røykede øl. Det er dette Bamberg har blitt kjent for, og Schlenkerla er bryggeriet som står fremst i røykøl toget.

Bryggeriet ligger midt i den gamle delen av Bamberg, under den store katedralen. Første dokumenterte beskrivelsen av Schlenkerla var i 1405, beskrevet som «Huset til den blå løven». Her er det sjette generasjon Trum som driver, nemlig Matthias Trum. Og han driver det ordentlig på gamlemåten, og er med hele veien av produksjonen. Ølet brygges etter den Bavariske renhetsloven fra 1516, og det er kun malt, gjær, vann og humle som brukes. Kornet malter de selv, og det er her hemmeligheten til de balanserte røykølene til Schlenkerla ligger. De bruker bøkeved i åpen flamme når de tørker maltet, som gir varmen og røykpreget til maltet de bruker. 

Det er faktisk bare de og et annet bryggeri i verden som gjør det på denne tradisjonelle måten, noe som har gjort at Slow Food bevegelsen har listet de begge som en del av «Ark of Taste». 

Det er mange historier som kan fortelles om Schlenkerla – hvordan de fortsatt bruker dekoksjonsmesking, at de lagrer ølet sitt under Stefansberg i 700 år gamle gruver, eller at dette er øl som enhver ølentusiast bør kjenne igjen for sin kvalitet. Sannheten er at Schlenkerla er et helt unik bryggeri ulikt noe annet i verden, og leverer et produkt som har blitt perfeksjonert gjennom århundrer. Dette er grunnen til at vi er så glade for å ha dem med i porteføljen vår, fordi det er rett og slett ingen andre som dem. 

Porteføljen fra Schlenkerla kommer til å se slik ut:

  • Schlenkerla Hansla 1,2%
  • Schlenkerla Helles Lager 4,3%
  • Schlenkerla Rauchbier Märzen 5,1%
  • Schlenkerla Rauchbier Smoked Wheat 5,2
  • Schlenkerla Rauchbier Urbock 6,5% – vinterprodukt, planlagt november 2020
  • Schlenkerla Eiche Doppelbock 8% – vinterprodukt, planlagt november 2020
  • Schlenkerla Smoked Malt Beer Spirit 40%