Syltet rødløk med surøl

Dette er et deilig tilbehør som definitivt bør prøves til neste servering av taco, hamburger, pølse, ceviche eller lignende. Enkelt, deilig og en herlig balanse mellom det søte og det sure. 

Oppskrift: Jørn Idag Kvig

Ingredienser:
   1 dl eddik
   1 dl surøl (gjerne flamsk rød eller brun)
   2 dl vann
   2 dl sukker
   3 medium rødløk

Start med å koke alt unntatt løken, la det koke til alt sukkeret er løst opp. Mens laken koker skjærer du rødløken i tynne skiver. Ha så rødløken i kjelen med laken, ta det hele av varmen og over i et rent glass, som du lar avkjøle seg på kjøkkenbenken.

Det beste er å lage rødløken noen dager før den skal brukes, slik at smakene får satt seg og den får den deilige balansen mellom syre og sødme. Men om det er hast, kan den greit spises i løpet av 4-6 timer i laken. Det som er viktig er at all løken er dekket av laken for å unngå bakterievekst, så lenge den er det kan den holde seg i opp til 2 uker i kjøleskapet.