Svinegryte med curry og red ale

Denne gryten med strimlet svinekøtt er smaksrik, mettende og enkelt å lage. Curry er en krydderblanding med mange sterke og aromatiske krydder, og er en av de vanligste blandingene i verden. Denne indiske rakkeren matcher maltsødmen fra red alen man tilsetter veldig god, og man får et større preg av ølen takket være det forholdsvis snille kjøttet man bruker.

Oppskriften er nok til 4 porsjoner

  • 500 gr svinestrimler
  • 1/4 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1/2 boks hermetiske tomat
  • 1 glass rød currypas
  • 1 dl red ale
  • 150 gr kokt penne pasta
  • 100 gr kokt ris
  • Salt og pepper

Kutt opp grønnsakene, løk og hvitløk finhakket og paprikaen litt grovere. Start med å woke svinekjøttet i rapsolje, tilsett så finhakket løk og hvitløk til den er gyllen. Ta så i paprika, 2 ss curry, tomat og ølen, og la det putre på lav varme i 8-10 minutter. Tilsett den kokte pastaen i 2-3 minutter slik at den varmes opp. 

Server gjerne med nystekt nanbrød og en red ale. Red Alen vil dra frem smakene i gryten, og vil ikke overdøve det ikke er en humlebitter ølstil. En frisk pale ale uten mye bitterhet men mye tørrhumling, kan være et fruktig alternativ til.