Sjokoladeostekake med surøl

Sjokolade og kirsebær er en klassisk kombinasjon, men hva med sjokolade og surøl med kirsebær? Det er rett og slett nydelig! Denne oppskriften får virkelig frem både ølet og sjokolade, den er rask å lage og garantert en slager!

Oppskrift

  • 100gr Graham Cracker
  • 40gr smeltet smør
  • 250gr naturell kremost
  • 1,5dl kremfløte
  • 175gr melis
  • 1ts salt
  • 1,2 dl surøl med kirsebær
  • 170 gr mørk sjokolade, smeltet og lett nedkjølt. 

Start med å knuse kjeksen og rør sammen med det smeltede smøret. Fordel på fire små former (glass kan også brukes), og press ned slik at det blir en fast bunn. 

Putt kremosten i en mikser, og pisk til den er luftig og fin. Tilsett så fløten, og kjør mikseren til det er godt blandet sammen og man har en luftig krem. 

Tilsett så melisen og saltet, og gjenta til du har en luftig og glatt krem. 

Så tilsetter du øl og sjokolade, mens mikseren går på sakte. Om du i denne prosessen tilsetter ølet og sjokoladen for raskt, vil du slå ut luften av kremen og den vil ikke stivne. Når du har tilsatt dette kjører du igjen mikseren på rask fart, i ca. 6 minutter til smeten er godt blandet. 

Fordel på de fire formene, og la det stå i kjøleskapet minst 2 timer. Om du ønsker kan du erstatte surølet med en stout, som vil forsterke sjokoladepreget i kaken. 

I glasset passer det godt å kunne bruke det ølet du har puttet i, som naturlig nok vil hente frem og forsterke smaken i kaken. Surøl med kirsebær er veldig friske og fruktige, og det lett syrlige bærpreget skaper en ekstra dimensjon i smaksopplevelsen. Om du har valgt en stout i kaken kan du også nyte det ved, bare pass på at det ikke er en imperial stout med for mye bitterhet. Om du har stout med god restsødme vil det definitivt gå godt med sjokoladen, og samtidig gi et dypere smaksbilde med preg av mocca og kaffe som man gjerne finner smaker av i slike stiler. 

Ølstiler som anbefales til denne oppskrift