Pannestekt steinbit med gose

Det er få fisker som er så faste i fiske(….) som steinbit, som gjør den til den perfekte stekefisk. Det faste og smakfulle kjøttet kler utrolig mange ulike smaker, og vi har valgt å kjøre en sitrusfrisk versjon i kombinasjon med den leskende hveteølsstilen gose.

Nok til 4 personer

800 gr steinbitfilet

1 lime

1 snackspaprika

4 vårløk

Koriander

3 dl ris

Salt og pepper

Sett på en kjele med 3 dl ris, og nok vann som anbefalt på pakken. Vi anbefaler litt mer smakfulle ristyper som jasminris eller villris. 

Finhakk 1/3 korianderpotte, og finsnitt paprikaen og vårløken. Paprikaen steker du i smør til de blir gyldne, før du tilsetter vårløken rett før servering.

Salt og pepre steinbiten, som bør være i porsjonsstore biter av 180-200gr. Stek i panne med smør på medium varme, til de er brune på hver side. Skvis så 1/2 lime over, og tilsett den oppkuttede korianderen som du ruller steinbiten i. Sett i ovn i 5-8 minutter. 

Server steinsoppen med risen og grønnsakene, og ekstra limeskiver ved siden av. 

I glasset foretrekker vi en gose. Denne sitrusfriske og lett syrlige ølstilen er brygget med salt og koriander, og er som skapt til denne retten. Ikke for tung, komplimenterende til sitrusen og friskheten løfter smaksopplevelsen. Om du ikke vil ha syrligheten kan wit være et veldig godt alternativ, der igjen tilsettningen av koriander og appelsinskall vil være med på å løfte smaksopplevelsen. 

Ølstiler som anbefales til denne oppskrift