Ølsirup til iskrem

Øl og is er en smakskombinasjon som vi virkelig kan anbefale, alt fra porter med vaniljeis til barley wine og karamellis. Om man vil ha det lille ekstra kan en ølsirup også være deilig til, denne oppskriften er enkel og smakfull. Hentet fra Øl- og Matboka.

For ca 2 dl sirup trenger man:

  • 2 dl øl – her kan man variere, husk dog at bitterhet i øl konsentreres ved koking. Vi anbefaler derfor ølstiler som bock, fruktøl, brown ale etc.
  • 1 dl sukker
  • 1/2 lime

Bland øl og sukker i en stor gryte, og kok til den får en tykk, sirupsaktig konsistens. Ikke rør for mye i den under koking, da det øker sjansen for krystalisering.
Ta sirupen av platen for avkjøling, og tilsett litt limesaft for å balansere smaken. Det vil i tillegg fremhever det smakene.

Putt i en krukke og bevar i kjøleskap, den holder seg fint i en måned før du tar det over deilig is og kombinerer med litt godt øl i glasset.

Oppskriften er hentet fra Øl- og Matboka av Jørn Idar Kvig, Front Forlag.