Ølkoteletter til grillen

Sommeren er rett rundt hjørnet, og grillen har tittet opp fra snøen. Koteletter er noe man ofte finner på grillen, og denne oppskriften gir et saftig og velsmakende resultat takket være en god ølmarinade.

Nok til 4 porsjoner

  • 4 koteletter
  • 1 dl mørk øl, gjerne bayer eller lignende
  • 2 ts brunsukker
  • 3 ts ketchup
  • 1 ss nøytral olje, f.eks rapsolje
  • salt og pepper

Start med å ta alt unntatt kotelettene i en gryte, og kok til det bobler. Reduser varmen og la det stå i 5-10 minutter. Ta av platen, og avkjøl. Når sausen er avkjølt tar du 1/2 av denne i en pose, og putter kotelettene i den. La det marinere i minst 12 timer, slik at smakene kommer godt inn i kjøttet.

Når du er klar til å grille på en varm grill, tørk kjøttet med papir. Grill 2-3 minutter på hver side, og server sammen med grillede grønnsaker og pasta eller ris. Resten av sausen varmer du opp, og serverer ved siden av. 

I glasset kan må gå både mørkt og lyst, avhengig av hva man ønsker. Om man ønsker noe leskende vil en lys belgisk ale være et godt alternativ, slik som en saison der krydderpreget fremhever smakene i kjøttet. Går man litt mørkere kan en bayer passe godt til, både frisk og ikke minst som et godt alternativ som får frem det grillede kjøttet.

Ølstiler som anbefales til denne oppskrift