Øl til ribbe

Hver helg fram mot advent presenter en av Beer Enthusiast sine ansatte sine anbefalinger til øl og julemat, et spennende og engasjerende tema over hele landet. Denne gangen er det trøndergeneral Kenneth som presenterer sitt forslag til juleribben.

Foto: Trygve Inderlid

Når nettene bli lange og kulda setter inn da er det straks jul, og til jul da er det ribbe som er min favoritt!

Fett og litt søt smak i maten gjør at frisk og konsentrert drikke passer fint. Tilbehør som epler og svisker betyr at vi trenger god fruktighet i drikken.

Da vil jeg anbefale Midtfyns Belgian Christmas Ale fra Midtfyns Bryghus, fra Danmark. En blonde øl med god skumkrone. Deilig aroma av nystekt brød, god fruktighet og en lett krydret avsluttning gjør den til en deilig allrounder til mat.

Om Kenneth

Vår mann Kenneth Rosvold-Wevang er bosatt i Trondheim, og er dermed den andre trønderen vi har på laget. Han har jobbet på flere av byens storstuer inkludert Scandic Nidelven, før turen gikk via Vinmonopolet og til oss i Beer Enthusiast.