Øl til pinnekjøttet

Hver helg fram mot advent presenter en av Beer Enthusiast sine ansatte sine anbefalinger til øl og julemat, et spennende og engasjerende tema over hele landet. Riskrem er en favoritt av juledesserter, noe Katrin gir en god ølmatch til.

For å sitere en av Norges fremste drikkevare-eksperter, Aase Jacobsen, øl er nærmest en selvfølge til pinnekjøtt. Når man snakker om øl til pinnekjøtt, er det viktig å skille mellom røkt og urøkt pinnekjøtt. Pinnekjøtt er fett og ikke minst salt, som skapt for et leskende øl med noe bitterhet. Er det urøkt vil en  en lav alkohol norsk juleøl eller en hveteøl, slik som Schneider Weisse Tap7 Original. Er pinnekjøttet dog røkt trengs det litt mer kompleksitet og fylde, noe slikt som Ego Is this Chirstmasy enough? med sitt fyldige maltpreg eller Pioner Brown Ale som vil komplimenterer pinnekjøttet godt. 

Man skal heller ikke undervurdere å erstatte noe av vannet med ølet som skal drikkes til, så lenge ølet ikke har for mye bitterhet, det konsentreres nemlig av kokingen. 

Om Jørn Idar

Jørn Idar Kvig er født og oppvokst på Helgelandskysten, og var initiativtaker til Beer Enthusiast. Han har jobbet med det meste innenfor mat-og drikke, og er blant annet utdannet kokk og diplombrygger hos Den Skandinaviske Bryggeriforeningen i København.

Bilde: Ølakademiet