Øl- og matfora i Trondheim

Denne uken organiserte vi en øl- og matkveld for utvalgte kunder i Trondheim, på Kraft Bodega. Sammen med NHO Reiseliv Innkjøpskjeden, Rørosmeieriet, Pals og Grilstad, og ikke minst kjøkkenet på Kraft, serverte vi et foredrag, smaking av spekemat og øl og ikke minst en større fem-retters meny med tilhørende øl.

Man kan på mange måter si at Beer Enthusiast var skapt av gode smakskombinasjoner, da det første øleventet AMKA gjorde var en beermakers dinner på Hånverkerstuene i 2010. Siden den gang har vi serverte hundrevis av øl- og matkombinasjoner, og vi har nå et team bestående av tidligere kokker, servitører og restaurantfolk. Denne kunnskapen fikk vi brukt, delt og diskutert med over tyve mennesker fra restaurantbransjen i Trondheim. Dette resulterte i gode diskusjoner rundt smakene mellom noen av de beste ølstedene i byen, og et unikt fora for kunnskapsoverføring på tvers av bedrifter. 

Vi tok også med oss Rørosmeieriet, Pals og Grilstad som alle leverer til NHO Reiseliv Innkjøpskjeden som vi er med i. Grilstad stilte med Tind, som produserer noen av den beste spekematproduktene i landet. Her kan vi nevne kombinasjonen langtidsmodnet copaskinke med brown ale som en kombinasjon der kombinasjonen mellom maten og ølet sammen skapte et enda bedre smaksbilde en de hver for seg selv. Rørosmeieriet ble mer implementert i hovedmenyen, med blant annet kjernemelk, fløte, ferskost og mer til. Sjokoladeterrin med solbær gelè, kjernemelkis med risted gjær med stout og/eller porter med litt restsødme var nydelig. Kvelden ble avsluttet som seg hør og bør, med særdeles god kaffe fra Pals samt . 

Å få bruke vår kunnskap om smakskombinasjoner, med gode råvarer og fagfolk var både gøy og inspirerende. Veldig positive tilbakemeldinger også fra de deltagende, gjør nok at vi kommer til å gjenta dette med gode samarbeidspartnere.