Nyheter på Vinmonopolet i november

I år sparte vi det beste til sist – jubileumsøl fra Rodenbach, balsamicoøl fra Baladin og ciderøl fra BFM. Også litt hvit trøffelgin fra Piemonte da.

Rodenbach 200 years Anniversary Red Tripel 75 cl

Rodenbach feirer 200 år! I den forbindelse har de brygget et helt nytt og unikt øl for å feire, en liten bursdagsgave de deler med alle oss. Deres Red Tripel er, ikke helt overraskende, en blanding av Flamsk Rød og Belgisk Tripel.

På nesen finner vi den klassike Rodenbachduften, en blanding av syrlighet og fruktiget, godt maltpreg med noter av tørket frukt. På smak er det Tripelstilen som bærer ølet,  det er fyldig med godt maltpreg og fin sødme, men fortsatt finner vi notene av Flamsk Rød i bakgrunnen, i godt samspill med resten og med en forsiktig syrlighet. Alkohol 8,2%

Varenummer: 13617401
Pris:                  184,90

 

 

Baladin Oxpera  75 cl

Nok et spennende produkt fra Teo og Birra Baladin hvor de har produsert en øleddik som er brukt i dette ølet, edikken lagres på fat av eik og akasietre hos edikkprodusenten San Giacomo di Novellara. Det skiller seg fra andre Baladinøl ved at dette ikke har gjennomgått fermentering på flakse, dette for å unngå at de sylige eddiktonene skal utvikle seg for mye. Baseølen tilsettes øleddik ca. to dager etter at gjæringen, som gjøres på 25 grader, er ferdig. CO2 fra gjæringsprosessen utnyttes for å unngå at eddikbakteriene får utvikle seg videre. Deretter overføres ølet til en modningstank hvor det oppbevares ved 0 grader i tre uker hvor ølet gjennomår en naturlig klaringsprosess. Ved flasking tilsettes hverken sukker eller gjær for ettergjæring. Fokus er på å unngå oksygen i flasken slik at edikkbakterier ikke kan utvikle seg.

Klar og intens mørk ravfarge. Duft av krydder, urter og bakst, korn og kanidsert frukt. Et delikat balsamisk preg. I munnen er det fyldig og komplekst, nesten uten karbinering. Her finner vi igjen noter av malt, bakst og krydder, vi finner en slags syrlighet fra edikken i bakgrunnen godt balansert av en tanninliknende lett bitterhet og hint av tre fra edikkens fatlagring. Alkohol 8,6%

Varenummer: 13617001
Pris: kr. 189,90

 

 

 

BFM Saison au Cidre 33 cl

BFM sin datlagrede Saison er kjent for mange ølentusiaster, og gjennom årene har den også kommet i ulike varianter i begrenset antall – og nå er den her igjen, i en ny og spennende utgave, som passer utmerket til årstiden vi er på vei inn i.

BFM Saison au Cidre er laget med BFM Saison som er tilsatt 39% eplecider laget på Boskoopepler fra Jura.  Dufter av syrlig eple, krydder, gjær og lett fat. Medium fyldig med masse friskhet og en lett tanninaktig bitterhet i avslutningen. Alkohol: 6,7%

Varenr.: 13695902
Pris: kr. 75,90

 

 

WOLFREST GIN

Laget med de mest eksklusive råvarer fra Piemonte

Wolfrest Gin lanseres i November av AMKA. Italiensk gin laget med de beste italienske råvarer, som også forteller en historie.
Gjennom de nøye utvlagte råvarene brukt i Wolfrest gin følger vi den italienske ulvens vandring gjennom Italia,
en vandring som fant sted for mange år siden.
Ulven var en gagn et vanlig syn i åsene i Langheregionen, men en dag var den forsvunnet. Lang tid gikk før den vendte tilbake,
den startet da sin ferd i Appenninene og trakk sakte tilbake nordover, gjennom Piemonte og videre nord til Alpene.
I Wolfrest gin finner vi ingredienser som ulven må ha møtt på under sin lange vandringe nordover, ville urter som timian og rosmarin, hasselnøtter og trøfler, søtappelsinen Pernamucco som vi kun finner i Liguria.

WOLFREST GIN ITALIANO
Laget med einbær fra Umbia og søtappelsin fra Liguria samt hylleblomst, villrosmarin, timian, laubærblad og hasselnøtter fra Piemonte.
Varenummer: 13611302
Pris: kr. 549,90

 

WOLFREST GIN ALBA
Laget utelukkende med ingredienser fra Piemonte:
einebær, ristede hasselnøtter og fersk hvit trøffel.
Varenummer: 13611402
Pris: kr. 1.149,90