Nyheter mars

Bare en uke igjen til Nyhetslansering på Vinmonopolet. Nå blir Askheimer Mjøderis gullmedaljevinnende mjød endelig tilgjengelige. I tillegg har vi nyheter fra Rodenbach, Omer Vander Ghinste og Grünerløkka Brygghus.

Askheimer Mjøderi hovet inn hele to gullmedlajer under fjorårets Mead Madness Cup!

I klassen Fruit and Spice Mead gikk deres The Passion, laget med pasjonsfrukt, helt til topps og det samme gjorde Blue Chaga, tilsatt norske villblåbær, i kategorien Experimental Mead. Nå kommer disse to i salg på Bestillingsutvalget:

 

Askheimer The Passion 37,5 cl
Alk.: 13%
VP.nr: 12785502   – Pris kr. 219,90

Askheimer Blue Chaga 37,5 cl
Alk.: 13,5%
Vp.nr: 12785402   – Pris kr. 229,90

 

Brouwerij Omer Vander Ghinste er et kjent navn for de som er glad i belgisk, eller nærmere bestemt flamsk, surøl. Bryggeriet står bar klassikere som VanderGhinste og Cuvée des Jacobins Rouge. Nå kommer et nytt og spennende øl, også dette på den syrlige siden og tilsatt kirsebær.
Rouge Max by Jacobins 25 cl er laget på en base av mørkt belgisk øl som er tilsatt syrlige kirsebær, ølet er delvis overgjæret og delvis spontangjæret. Fargen er dyp rød, med et tett rosa skum. Fruktig duft av kirsebær, kirsebærstein, mandel og gjær. Fyldig munnfølelse med fruktis smak av kirsebær, god syrlighet og tørr avslutningn preget av kirsebærstein og mandelbitterhet.
Vp.nr: 12785304   – Pris kr. 42,90

 

 

Vi holder oss i Flanderen og forflytter oss til Rodenbach, bryggeriet som er verdenskjent for sine fatlagrede surøl. Rodenbach tilbyr en bred portefølje av øl som er satt sammen av ulike mengder ungt og lagret øl samt enkelte tilsatt frukt. Nå kommer Rodenbach Classic 25 cl tilbake, ølet med størst andel av ungt øl, tilsatt 1/4 fatlagret øl. Dette gir et friskt og syrlig øl med god fruktighet, her finner vi blandt annet røde bær og nøtter, samtidig som noter av trefat og villgjær bidrar til kompleksitet og dybde. En forfriskende tørsteslukker som også passer ypperlig til fruktdesserter. Sammenlikn gjerne med Rodenbachs andre øl som inneholder større andel fatlagret øl for å kjenne vordan smakene utvikler seg.
VP.nr: 5992504   – Pris kr. 36,90

 

Ute etter en enda friskere opplevelse – Rodenbach Fruitage er laget på en base av Rodenbach Classic, men er også tilsatt kirsebær og hyllebær. Med noe lavere alkohol er dette den perfekte forfriskelsen! Tilsett isbiter og topp med limeskiver og mynte – og nyt!
Rodenbach Fruitage 25 cl med bare 3,7% alkohol blir tilgjengelig for Horeca og ølutsalg i løpet av mars.
Varenr. 8005736 / EPD.nr: 576711

 

Grünerløkka Brygghus

Etter litt falsk reklame forrige uke er det hyggelig å kunne meddele at Løkkas litt fønky Sasion nå endelig blir tilgjengelig i Bestillingsutvalget. I tillegg har vi vært så heldige at vi får lov til å selge litt Bringebææærliner Weisse direkte til våre Horeca-kunder

En Vill En #2 er en fatlagret og flaskemodnet Farmhouse Ale med brettanomyces.  Den er syrlig med duft av sitrus, gjær, urter, høy og blomst.
Varenummer: 11489801