Lindemans – nå hos Beer Enthusiast

 

 

Lindemans har brygget øl siden 1822, da Joos Frans Lindemans ba om Francisca Vandermissen, en høyt etterdtraktet gårdsarving, sin hånd. Han likte å jobbe på gården, men begynte over tid å brygge surøl på kveldene, og ølbrygging ble raskt gårdens største inntektskilde. I dag drives bryggeriet av sjette generasjon Lindemans, og bryggeriet eksporterer surøl over hele verden.

 

 

Fruktøl

Lavalkohol, fruktige surøl med hver sin distinkte smak av frukt eller bær. Kirsebær, eple og bringebær er eksempler på smaker du finner i dette sortimentet.

Gueuze & Oude Kriek

Kriek er kirsebær tilsatt minst 6 måneder gammel lambic, deretter fortsetter gjæringen med kirsebærene i 6 måneder til, før den fylles på flaske for ettergjæring. Gueuze lages ved at fersk lambic blandes med eldre lambic som har vært fatlagret i flere år. Det ferske ølet inneholder nok sukker til at gjæringen kan fortsette på flasken og gi karbonering.

Hva er lambic-øl?

Lambic er et helt unikt og svært komplekst øl som lages i Pajottenland i utkanten av Brussel. De unike smakene skyldes den spesielle mikrofloraen i området. Ølet spontangjæres ved hjelp av villgjær og mikroorganismer i luften. Vørteren kokes opp før den overføres til store, grunne, åpne kar kaldt ‘coolships’. Her kjøles vørteren ned til gjæringstemperatur samtidig som den blir utsatt for villgjæren som finnes i luften og som slippes inn i bryggeriet gjennom åpne vinduer.

Etter at villgjæren har funnet seg til rette i vørteren overføres denne til gjæringsfatene, ofte store eikefat. Gjæringen foregår over 6-7 måneder. I løpet av denne tiden omdanner villgjæren sukker til alkohol, smak og aroma.

Etter gjæringen lagres ølet i minst 6 måneder til, som regel opptil flere år, oftest på stor eikefat. I løpet av denne perioden dannes de karakteristiske Lambicaromaene.

Lambic kan drikkes som den er rett fra fatet, men for det meste brukes den til å lage stilene Gueuze, Kriek, eller andre fruktvarianter.

0 Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>