Kylling- og karrigryte med hveteøl

En deilig hverdagsmiddag med kylling, masse gode smaker og rask å lage. Tilsetningen av hveteøl bidrar med god fruktighet, og løfter frem de andre smakene i retten.

Nok til 4 personer 

  • 500 gr kyllingfilet, strimlet
  • 1/2 finhakket løk
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 gul paprika, grovhakket
  • 3 kokte poteter, grovhakket
  • 1/2 rød chili, uten frø, finhakket
  • 1 dl hveteøl
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ss karri
  • 1 potte frisk koriander

Start med å steke karri i noen minutter i olje, før du tilsetter den strimlede kyllingen. 

Tilsett løk, hvitløk, paprika, potet og chili, og fres noen minutter til løken blir blank.

Tilsett så hveteøl, kokosmelk og karri, og kok til det tykner. Smak til med salg og pepper. 

Topp med grovkuttet koriander og nykokt jasminris. 

I glasset er det ingen tvil om at en hveteøl vil matche godt til. Den høye karboneringen frisker opp i munnen fra fettet, mens fruktigheten fremhever krydderet og sausen. Man kan også gjøre det mer tradisjonelt med en asiatisk lager. Dette er nesten utelukkende for å leske og skape utørst, og om du synes at gryten er litt vel krydret vil dette hjelpe med å dempe det. 

Ølstiler som anbefales til denne oppskrift