Det er lov å være ego på Byneset

Flott kveld på Gildehallen. ute på vakre Byneset ligger Gildehallen som drives på hjemgården til familien Brå, med kjøkkensjef Lene Brå i spissen, men hele familen er involvert i driften.

Rammene kunne ikke vært bedre, ute var det rigget med benker av halm med reinskinn, bålpannen var tent og det var klart for apretiff.

Vi startet like gjerne med en liten urpremiere og fikk smake Gjenferd, et norsk Gårdsøl brygget med einer og kveik fra Voss som kommer på polet første fredag i April. til den en liten toast med kremost, elgpølse med einer og fiken kokt i EGO sin plankebærer Porter.

  • Inne ble det først ølsmking med kyndig veiledning av Halvor inn i øletsverden, nok et gårdsøl Heksekunst, lavt humlet og dellig råøl med Hornindals Kveik.
  • Videre med Hybridze dette er også et råøl det vil si de varmer ølet bare til 85 grader i 15min i motsettning til timer med koking ved vanlig produksjon. Deretter tilsetter de en solid dose Citra humle i tørrhumling, altså det blir en hybrid mellom IPA og gårdsøl.
  • Nummer 3 i rekken er en av de nye stilene Brut IPA Sahara Hopnights heter den og er ikke helt stilriktig men veldig god, normalt sett er en Brut IPA helt tørr, det tilsettes et enzym som spiser restsukkeret itillegg skal det egentlig vøre krystallklart og ha store bobler. Dette er mer en tørr NEIPA.
  • Videre til en av vårefavoritter Sour Delight 8% dobbelt Tørrhumlet IPA som syrnes med melkesyrebakterier, en vidundelig kryssning mellom, IPA, Surøl og Sider.

Da var det også påtide med litt mat, Lene hadde braissert Pigwings i plankebærer og kraft, serverte denne med mandelpotetpurre, rotgrønsaker, chorizo pølse fra Metervare og en stekesjy, avsluttningen ble sjokoladefudge med saltkaramell og kirsebærsaus og en tjukkmelkspanacotta med parsjonsfrukt til denne serverte vi The Executioner fruktig, søt, kraftig 10% imp. stout. Vertskap, gjester og vi var strålende fornøyd.