Birra Baladin kommer til Oslo i oktober!

Den 5. og 6. oktober får vi besøk av Fabio Mozzone fra Birra Baladin. Det blir anledning til å møte ham og nyte øl fra Baladin både tirsdag og onsdag.

Baladin logoBirra Baladin er et av Italias ledende håndverskbryggerier. De holder til i den lille byen Piozzo i Piemonte. Det var her at Teo, sønn av en vinmaker i 1986 bestemte seg for å åpne en ølbar ved navn «Le Baladin». Teos interesse for øl var så stor at han bestemte seg for å reise til Belgia for å lære seg kunsten å brygge øl og i 1996 ble Le Baladin en bryggeripub som også brygget eget øl. 

I dag er ølene til Baladin kjent i hele verden. Teo står fortsatt bak roret og han ligger ikke på latsiden, bryggeriet byr stadig på noe nytt. For tiden jobber de med et prosjekt for å fremme bruken av italienske råvarer i italienskprodusert øl, ja de har faktisk egen malt- og humleproduksjon. Målet er at alle deres øl skal være 100% italienske. Baladin lager gode, komplekse og velbalanserte øl som er godt egnet til å nytes med mat på samme måte som en god vin.

I oktober kommer Fabio Mozzone fra bryggeriet på besøk til Oslo og vi gleder oss masse til å endelig kunne ta imot besøk fra det store utland igjen. Og selvsagt har vi sørget for at han får møte byens ølentusiaster mens han er her.

Tirsdag 5/10 kan du møte Fabio på Nedre Foss Gård hvor det arrangeres Wine- and Beermakers Dinner sammen med vinrodusenten Weingut Korrell (Nahe, Tyskland) og Castello Romitorio (Toscana, Italia). Middagen arranges av Aperitif.

Onsdag 6/10 blir Fabio å møte på Skur 33 hvor det arrangeres både aperitivo og middag, hold deg oppdatert på deres Facebook-side.

 

 

Baladin logo