Belgisk ølmagi på matfatet

At Belgisk øl er noe som går godt med mat, er noe mang en ølentusiast vet. Det var derfor både forventning og glede i luften, da vi kunne ønske Stephen og Fabrice fra Chimay velkommen til Trondheim tidligere i uken.

Vi ønsket å bruke en av de fantastiske ostene som Chimay lager, besøket nærmet seg og det viser seg at osten ikke kan leveres i tide, gode råd var dyre. Det er en ostebutikk i Gøteborg som fører den som er vasket med rød Chimay. Vi får bestilt 20kg og da gjenstår logistikken med å få den levert i tide, ved hjelp av en onkel til å hente den i butikken og en kollega til å frakte den til Oslo og ekspress levering av Bring fikk vi osten i tide. Og alt arbeidet var verd det, for i en meget begrenset periode nå får du en helt spesiell Chimay Burger på Bror Bar i Trondheim. Brors allerede fantastiske beef patty nå gratinert med Chimay ost, en glaze kokt på Rød Chimay, trøffelmajo og en rødløkskompott fra en annen verden.

På kvelden hadde vi en Beer Makers dinner på E.C. Dahls Pub og Kjøkken, som vanlig hadde vi sammen med kjøkkensjef Andreas og restaurantsjef Lotta gjort et grundig forarbeid og komponert en meny som passet perfekt til Chimay ølene.

Forett: Lettrøkt Kamskjell m/ syltet fennikel, baconmarmelade, Avruga og løyrom beurre blanc denne ble servert med Chimay Trippel, en 8% Trippel med god friskhet og bittehet som passet perfekt til lett røyksmak og en fet og salt beurre blanc.

Hovedrett : Carbonnade flamande, den klassiske belgiske retten Carbonnade flamande som egentlig er en gryte, har Anderas dekonstruert han Tørrmodnet Høyrygg i 52 dager og denne ble grillet som en biff, servert med gulrot, potetpure og en deilig innkokt saus med oksekraft og bacon. Hva annet en Chimay Rough passer vel til denne, den første ølen de laget, maltrik brown ale med deilig friskhet.

Ost: Blåmuggkrem på blåmuggost fra Orkdal Ysteri m/ endive, trøffelhonning og en ølsirup, her passet det med en kompleks, søt og frisk øl som Blå Chimay. Og for en match

Dessert: Melkesjokolade og salt karamell –mousse, ølsirup, candied oats and whisky iskrem, dagens rett og kombinasjon, her serverte vi whisky fatlagret blå Chimay, sødme og varme fra ølen og alkoholen samt det hintet av whisky speilet og komplimenterte retten perfekt.

Takk for besøket Stephen og Fabrice vi gleder oss til neste besøk.