Beef Bourgignon med øl

Her kommer enda en spennende øloppskrift fra selveste Jørn Idar Kvig. Denne gangen er det en helt super italiensk øl, en belgsik dobbel, som er brukt for å gi retten det lille ekstra.
Det kreves jo ei litta dose mot for å ta denne erketypiske franske rødvinsretten og lure den over i ølverden – we love it!

Dette trenger du:

     1 kg storfekjøtt (høyrygg eller bog)
     2 ss smør
     4 dl kjøttkraft
     3 dl belgisk dobbel
     2 dl vann
     1 laubærblad
     2 ts tørket timian
     6 medium sjalottløk
     3 gulrot i skiver
     200 gr champignon i båter
     180 gr bacon i terninger

 

Slik gjør du:
Start med å skjære kjøttet i like store terninger, ca 4×4 cm. Brun litt og litt kjøtt i en gryte med smør, salt og pepper, og når alt er stekt har du alt i en gryte sammen med øl, kraft, vann, laubær og timian. Varm det opp til det bobler, og skru ned til lav varme. La kjøttet trekke i 1 1/2 time.

Skrell gulroten og del i skiver, og gjør det samme med løken. Ha disse grønnsakene i gryten, og la det trekke i 30 minutter til.

Stek bacon og champignon i en stekepanne med litt smør og ha i gryten rett før servering. Smak til med salt og pepper, pynt med persille og server med kokte poteter.