Bærekraft – mer enn bare godt øl

Selv om Beer Enthusiast hovedsakelig er opptatt av godt øl, er vi også opptatte av å jobbe med mennesker som bryr seg om mer enn bare ølet sitt. Og vi er så heldige å jobbe med mange bryggerier som jobber daglig med bærekraftig drift.

I porteføljen vår jobber vi med flere bryggerier som har et ekstraordinært fokus på miljø og bærekraft, og noen har dedikert seg til å bidra ekstra mye til lokalsamfunnet. En av disse er Sierra Nevada, og de har kanskje gjort mest av alle. Ikke så rart når de er lokalisert i California, men når man har 12.951 solcellepanel som genererer strøm, så vet du at man er dedikert. Og det er bare starten hos Sierra Nevada, her er noen av tiltakene de har satt i gang:

  • De lager energi av egenprodusert biogass, både med eget utstyr og i samarbeid med Butte County.
  • Gjenvinner 99,8% av alt overskuddsmateriale de produserer (de bruker 68 tonn malt og 1,8 tonn humle om dagen).
  • De samler opp CO2 som produseres under fermenteringen fremfor å kjøpe det, og bruker det i produksjonen. .
  • Med både bryggeri og restaurant på stedet, har de egen komposteringsmaskin (HotRot) som lager økologisk kompost som brukes til deres egne åkrer med humle og bygg, samt restauranthagen der det dyrkes grønnsaker, frukt og bær.
  • Samler opp regnvann til brygging for å spare grunnvannet.

Sierra Nevada er en av de største og yngste bryggeriene vi jobber med, mens Palm har vært med i mange hundre år og har også fokus på å være bærekraftig. Ikke bare fokuserer de på fornybar energi, oppsamling og gjenbruk av regnvann samt bærekraftig dyrking av råvarer, men de har også et fokus på å støtte opp rundt det lokale samfunnet og i fremtidens generasjoner. Et av disse er deres støtte om Ga vorr Geluk (Go for Happiness) organisasjonen, som har som mål om å forebygge depresjon og selvmord spesielt blant unge. De har også etablert et stipend på 25.000EURO ment for å støtte unge og deres prosjekter for å bedre lokalmiljø.

Lengre sør finner man Birra Baladin, som har flere prosjekter for å sørge for at deres ideologi rundt bærekraft. Dette gjør de blant annet med å produsere ren energi gjennom solcellepaneler på bryggeriet, kun kjøpe ekstra energi som er garantert fra vindmøller og å kun bruke elektriske biler i jobb. De bruker også de korkene de bruker i flaskene sine, som er produsert av gjenbrukte korker som de samler inn og leverer til ONLUS. Korkene er er laget av naturlig bark, og ONLUS bruker disse til flere forskjellige ting, blant annet til isolasjon av bygninger.

Dette er bare noen av de eksemplene vi kan gi, på bryggerier vi jobber med som er aktive for å sørge for å være mest mulig bærekraftig. Om det måtte være på miljø, økonomi eller sitt sosiale ansvar. Vi håper det kan være med på å gi dere en ekstra trygghet i oss og våre partnere, på at vi ikke bare gir dere en god smaksopplevelse men også en god fremtid for kommende generasjoner.