Årets første øl-nyheter!

 Godt nytt år! Vi ønsker det nye året velkommen men spennende nyheter fra Grünerløkka Brygghus og Birra Baladin og er med det klare til å ta fatt på 2021 med godt mot og godt øl.

Baladin logo

Vi har både nyheter og «comebacks» hos Grünerløkka Brygghus. Som yin og yang dukker en mørk og en lys nyhet opp i Vinmonopolets sortiment førstkommende fredag 8. januar:

Løkkatrollet Stout 50 cl er endelig på plass en liten forsinkelse på tampen av 2020 og blir tilgjengelig i hylla hos de fleste polbutikker.
En mørk og typeriktig stout, som byr på mye kompleksitet. Perfekt for innekos på mørke, kalde vinterdager.
Varenummer: 2152402

White IPA 50 cl fordi vi trenger virkelig et lyspunkt i disse mørke tider.
Frisk og fruktig med et snev av urter. Ølet er tilsatt koriander og appelsinskall og har en god bitterhet.
Varenummer: 12627402

I tillegg til disse to ølpremierene blir to tidligere spesialprodukter nå tilgjengelig for all, men i begrenset opplag. Grynerløkka Brygghus sine En Vill En #2 og Backyard Hero #2 har tidligere kun vært tilgjengelige på i polets Spesialbutikker, men nå blir et begrenset antall gjort tilgjenelig på Bestillingsutvalget. Så dette er siste sjanse for å få tak i en av disse flaskene.

Backyard Hero #2 er en Old Ale med brettanomyces og afrikansk honning som har ligget på fat og deretter gjennomgått ettergjæring og modning på flaske. Det er et samarbeidsbrygg med 7 Fjell og deres bryggmester Gahr Smith-Gahrsen.
Varenummer: 10926902

En Vill En #2 er en fatlagret og flaskemodnet Farmhouse Ale med brettanomyces.  Den er syrlig med duft av sitrus, gjær, urter, høy og blomst.
Varenummer: 11489801
ENDRING: lanseres i BU i mars, foreløpig kun tilgjengelig i utvalgte spesialbutikker.

Årets første nyheter utenfra kommer fra Italia og Birra Baladin.

Baladin L’IPPA 33 cl er en 100% italiensk IPA laget i klassisk Baladin-stil med fokus på gode italienske råvarer og godt håndverk. Brygget med Cascade, Chinook, Comet og Magnum humle dyrket i Italia. Den dufter av mandarin og sitrus med noter av mango og melon. På smak påminnes vi en klassisk engelsk IPA. Humlens bitterhet er velbalansert og dikret til en IPA å være og gjøre dette til en meget lettdrikkelig øl.
Varenummer: 12642102

Suzi Dry 75 cl er en fruktøl tilsatt plomme, sitrusskall, krydder og aromatiske vekster. Det er brukt flere kornsorter, både bygg, hvete, bokhvete, rug og spelt. Ølet har en delikat syrlighet og vinøse aromaer av plomme samt sitrus, pepper, blomst, urter og korn.
Varenummer: 12597401