3 tips til høstøl

Høsten er vakker og vill, og er også høytid for deilige norske råvarer. For å matche det har vi tre gode øltips til høsten, og hvordan du kan nyte denne årstiden på best mulig måte. 

Bilde: Vinepair
 1. Fin øl som matcher sesongens mat

  Det er på høsten at det virkelig er stor variasjon på norske råvarer på kjøkkenet, med alt fra gulrot, eple og plommer, til vilt og lam. Dette gir utmerkedet muligheter for å finne ølstiler som matcher disse råvarene, og er med på å fremheve dem. Med utgangspunkt i de gode rettene man kan lage av de kjøttstykkene man finner i denne tiden, tenker vi at spesielt brown ale og bockøl er ølstiler som matcher denne årstiden bra. De er mørke men ikke for intense, og er begge stiler som er veldig allsidige. 

 2. Hvilke ølstiler lanserer bryggeriene
  Bryggere virker som de også gir inn i mot en liten «vinterdepresjon», da det brygges mørkere og stereker saker på denne tiden av året. Ser man på nyhetslanseringene er de dominert av mørkere øl som stout og porter, gjerne med tilsetninger som sjokolade og kaffe. Så se etter disse, fyr opp i peisen eller sett på et par ekstra sterinlys og nyt mørket i et glass.
 3. Inviter til ølsmaking
  Høsten kan være en mørk og «ensom tid, så hvorfor ikke del den med gode venner og kjente. Lag et tema og inviter til smaking. Det er mange forskjellige temaer man kan ha, her er et par forslag:

  * Juleølsmaking – 25. oktober kommer flere hundre juleøl på salg i Vinmonopolet.
  * Mat og øl – f.eks hvilke øl passer til ost, sjokolade etc)
  * Ølstilfokus – kjøp et utvalg av øl fra forskjellige bryggerier, av samme stil

Vi håper dette kanskje være noe som inspirerer dere til å prøve noe nytt, og nyte høsten til maks. Vi kan også anbefale podcastepisoden vår «3 øltips til høsten«, som du finner på Apple Podcast, Spotify, Soundcloud eller din favoritt podcastapp. 

 

Bilde: Vinepair